Talenten Motivatie Analyse

Talenten Motivatie Analyse

Met de Talenten Motivatie Analyse krijgt u antwoord op de volgende vragen: 
wat voor persoon zit er nu eigenlijk voor mij?
– hoe kan ik het meeste rendement uit deze medewerker halen; ik weet zeker dat het talent erin zit.
– hoe kan ik deze kandidaat het beste motiveren?

TMA

Dit zijn belangrijke vragen die u zichzelf als HR-professional, manager of directeur moet stellen als u het maximale rendement uit uw medewerkers wilt halen. Selectie, ontwikkeling en beoordeling van personeel laten vaak te wensen over. Talenten worden afgewezen en medewerkers die aangenomen worden, gedragen zich niet zoals ze zich tijdens hun selectie hebben voorgedaan. Sommige medewerkers ontwikkelen zich niet zoals verwacht en beoordelingen worden vaak betwist met alle spanningen van dien.

Tijdgebrek, niet genoeg ervaring, te veel afgaan op het onderbuikgevoel of onjuiste en onduidelijke criteria waarop iemand wordt geselecteerd of beoordeeld liggen hieraan ten grondslag. Wie daadwerkelijk wil weten wie er tegenover hem zit en het maximale uit bestaand personeel wil halen, moet precies weten welke werkzaamheden en resultaten verwacht worden. Inzicht in het gewenste gedrag is nodig om succesvol te zijn in de geboden functie.

Gedragsmodel

De Talenten Motivatie Analyse-methode is gebaseerd op het TMA-gedragsmodel en geeft u inzicht in de relatie tussen talenten en competenties. U weet haarscherp met welke competenties van uw (toekomstige) medewerkers de beste performance kan worden behaald. Hieronder ziet u de Performancematrix waarmee u eenvoudig per competentie kunt bepalen wat u het beste kunt doen om medewerkers optimaal te laten presteren. Met de methode heeft u concrete handvatten om mensen optimaal te versterken, te ontwikkelen, risico’s te beheersen en evasief om te gaan met valkuilen.

TMA Performancematrix

Meer weten?  Lees dan verder over de toegevoegde waarde. Geïnteresseerd wat de Talenten Motivatie Analyse voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.